Heb jij alle verzekeringen die je nodig hebt? Ja? Heb je er bijvoorbeeld weleens over nagedacht om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten voordat je op een verre reis gaat, óf een paar weken op vakantie? Is je inboedel verzekerd? Je huisdier? (Een kattenverzekering bestaat, ja! Én is een goed idee!) Er is een kans dat je de verzekeringen hieronder nog nooit hebt bestudeerd, laat staan hebt afgesloten, en dat dat wél een goed idee gaat zijn. Lees gauw mee!

Met je koffers

Of je nu een week of twee op vakantie gaat óf voor onbepaalde tijd een wereldreis gaat maken, het is belangrijk dat je goed verzekerd bent. Sommige mensen onderschatten het nut en belang van een reisverzekering, en denken: “Ik ga gewoon voorzichtig zijn.” Natuurlijk is dit zo, maar helaas heb je ook in het buitenland een bepaalde onvoorspelbaarheid; soms gebeuren er dingen waar je niks aan kan doen. Je maakt dingen mee, dingen gaan mis; soms zijn het nare mensen of doet het weer niet wat je wil. Voor al die scenario’s is er een reisverzekering. Dan is er overigens ook nog de optie van een annuleringsverzekering; dát in het geval dat er al dingen beginnen te gebeuren voordat je überhaupt vertrekt; dit kan altijd. Als je in geval van nood toch wel graag je geld terug wil, en zeker als het nog even duurt voordat je in het vliegtuig stapt, is zowel een reis en annuleringsverzekering een goed idee. 

Even kattig

Wist je überhaupt dat je je huisdier kan laten verzekeren? Het is wellicht niet het eerste waar men aan denkt, en tegelijkertijd is het ontzettend logisch; onze huisdieren zijn ons (als het goed is) enorm dierbaar, en ook bij huisdieren kan je voor onvoorziene kosten komen te staan. Zeker als je kat bijvoorbeeld een buitenkat is, maar ook in allerlei andere situaties. Bij een kattenverzekering wordt vaak de complete nodige zorg van het dier gedekt, bij zowel ziekte als ongeval, en krijg je de optie om je eigen dierenarts te kiezen (eentje waar zowel jij als je kat jullie fijn bij voelen) én de mogelijkheid om zorg op reis mee te verzekeren. 

Dus, ben je voor al het nodige verzekerd, of moet je nog wat telefoontjes plegen? Verzeker alles waar je om geeft, dan kom je nooit écht voor verassingen te staan. Het kan intimiderend aanvoelen, maar uiteindelijk wordt je er vooral blij van.