Mocht je binnenkort naar het buitenland gaan, dan is de kans groot dat je van het RIVM of de GGD bericht hebt gehad. In dit bericht staat namelijk vermeldt dat het aangeraden wordt om je tegen bepaalde virussen te laten vaccineren. Het vaccineren is een zeer verstandige keuze, want in veel andere landen op deze prachtige wereld, komen er veel verschillende virussen voor. Deze virussen zijn zeker niet altijd dodelijk, maar kunnen dat dus wel zijn. Als je wilt weten of het en waarom het verstandig is om je te laten vaccineren, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

 

Je voorkomt dat je ziek wordt in het buitenland 

Een van de belangrijkste redenen om je te laten vaccineren met een hepatitis b vaccinatie of buiktyfus vaccinatie, is om te voorkomen dat je ziek wordt in het buitenland. Mocht je ziek worden in het buitenland, dan werkt dat net even iets anders dan in Nederland. Natuurlijk kun je in het buitenland ook uitzieken op de bank zoals in Nederland, maar mocht je naar het ziekenhuis moeten gaan, dan kan dat veel gedoe worden. Ook het aanschaffen van medicijnen of het laten verzekeren van behandelingen kost erg veel tijd. 

 

Je beschermt niet alleen jezelf, maar ook anderen

Wanneer je je laat vaccineren, dan is het mogelijk dat je niet alleen jezelf beschermt, maar ook de mensen om je heen. Dit heeft ermee te maken dat het vaccin ervoor kan zorgen dat je het virus niet meer kan verspreiden. Houd er wel rekening mee dat dit niet bij elk vaccin zo is. Als je meer wilt weten over de verspreiding en effect van een bepaald vaccin, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met de GGD of het RIVM. Zij kunnen je er telefonisch meer over vertellen.

 

De kans op overlijden wordt verkleint na je vaccinatie

Een van de belangrijkste redenen waarom het zo belangrijk is om jezelf te laten vaccineren, is dat je daarmee de kans op overlijden aanzienlijk kan verkleinen. Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er ook virussen die zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Hierbij kun je dus denken aan een virus zoals Cholera, Malaria of Gele koorts. Jaarlijks overlijden hier honderdduizenden mensen aan, terwijl er wel voldoende medicatie en vaccins verkrijgbaar zijn voor deze virussen. Laat je dus vaccineren voordat je besluit om naar het buitenland te gaan.