Heb jij last van een winterdipje? Ga er eens lekker tussenuit! Gegarandeerd dat wat vitamine D je goed zal doen. Boek bijvoorbeeld je vliegtickets Istanbul online, en stap over een paar dagen al in het vliegtuig. Dat wordt genieten! Een reisje op z’n tijd doet een mens goed, maar helaas heeft niet iedereen zomaar het geld klaarliggen om tussendoor even op vakantie te gaan. Hoor jij bij die mensen, maar zou je toch graag even weg van huis gaan? Dan bespreken wij in deze blogpost allerlei tips om je vakantie voordelig te houden. En dat komt deze tijden zeker van pas!

Het begint met vliegtickets

Natuurlijk zijn er allerlei manieren om naar je vakantiebestemming te reizen, maar als je een beetje ver van huis wilt, zullen veel mensen de voorkeur geven aan het vliegtuig. Gelukkig voor jou bestaan er allerlei handige tips om je vliegtickets zo voordelig mogelijk te scoren. De eerste tip is: boek op tijd je vliegtickets. Tickets zijn vaak het goedkoopst wanneer je ze ruim van tevoren boekt. Het beste kun je dit een paar maanden van tevoren doen. Wanneer je een spontaan reisje wilt maken, kan dit lastig zijn. In dat geval kun je het beste zoeken naar goede last minute deals. Omdat de datum van de vlucht dichter bij komt en het vliegtuig nog niet vol zit, worden er regelmatig tickets tegen zeer scherpe prijzen aangeboden. Bij deze tickets is het nadeel wel dat je meestal al binnen een paar dagen vertrekt. Je hebt dus niet veel tijd om je vakantie voor te bereiden en nog wat op het werk te regelen. Voor mensen die flexibel zijn, is deze optie wel ideaal!

Ben jij flexibel?

Daarnaast hebben luchtvaartmaatschappijen regelmatig periodes waarin ze allerlei goede aanbiedingen hebben lopen. Zoek op het internet of dit niet toevallig nu aan de gang is wanneer jij van plan bent om weg te gaan. Soms kan het ook helpen om niet te kijken naar het dichtstbijzijnde vliegveld om heen te vliegen, maar naar een vliegveld iets verder weg van je bestemming. Dit kan vaak leiden tot een stuk lagere ticketprijzen. Daarnaast kunnen de vertrek- en aankomstdata ook nog flink uitmaken. Ben jij flexibel, zoek dan op meerdere dagen en vergelijk. Zo kom je uiteindelijk bij de beste deals. Nog een goede tip is om gelijk je retourtickets te boeken. Vaak ben je voordeliger uit op deze manier dan wanneer je de tickets los boekt. Maakt de vliegtuigmaatschappij jou niet heel veel uit en wil je vooral de beste prijs? Kijk dan naar de budgetvliegmaatschappijen en boek je tickets in economy class.