Sommige mensen vinden het leuk om in hun extra tijd te gaan vissen. Er zijn veel verschillende locaties waar u kunt vissen en er zijn ook verschillende manieren waarop u kunt vissen. U kunt kiezen uit verschillende soorten hengels en ook verschillende andere hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het vissen. Je hebt ook hengelmagneten waarmee je goede vissen kunt vangen.

Soorten vismagneten

Er is geen enkele vismagneet die ideaal is om te gebruiken tijdens het vissen. In de loop der jaren zijn er daadwerkelijk steeds meer vismagneten op de markt gekomen. Een magneet die je gebruikt tijdens het vissen kan verschillen in trekkracht, grootte, N-krachten en een aantal verschillende andere punten. Als amateurvisser kan dit erg ingewikkeld zijn. Als je uit deze magneten kiest, heb je verschillende alternatieven, dus het kan moeilijk kiezen zijn.

Gebruik maken van een neodymium of een ferriet

Als je gaat nadenken welke vismagneet voor jou het meest geschikt is, is het verstandig om in eerste instantie onderscheid te maken tussen de verschillende soorten vismagneten. De ferrietmagneten worden ook wel koelkastmagneten genoemd. Deze magneten zijn extreem zwak in vergelijking met de neodymium magneten. Als u zich aan het voorbereiden bent om te gaan magneetvissen, is het om die reden niet verstandig om gebruik te maken van ferrietmagneten. De resultaten zullen zeker onbevredigend zijn als je uiteindelijk gaat vissen. Wanneer je voor het eerst een vismagneet gaat gebruiken, is het slim om de verschillende soorten magneten te verkennen. U kunt in een viswinkel informeren waar u gaat vissen en met welke hengels. Op basis hiervan zal het personeel van de viswinkel u zeker enkele tips geven over wat de beste magneet is om te vissen.

Een potmagneet als hengelmagneet

De potmagneet wordt ook wel gezien als de traditionele hengelmagneet. Deze magneet is afgerond en trekt alleen aan de onderkant van je paal. Bovenop zit een oogbout of oogmoer die ervoor zorgt dat je de magneet snel kunt bevestigen. De soorten die een M8-opening leveren, hebben echter vaak nog een weging nodig. Zo kan de magneet tijdens het vissen een stuk minder ingewikkeld naar de basis zinken, waardoor hij veel dieper in de modder gaat. Dit zal het resultaat van de magneet verbeteren.

Hoe is de blokmagneet precies om te vissen?

De blokmagneet is volledig samengesteld uit puur neodymium dat is geborgd in 2 stalen omhulsels. Deze magneet zit vast waardoor je hem veel langer kunt gebruiken dan diverse andere magneten. De vismagneet brengt bovendien aan elke kant naar binnen, wat handig is bij het vissen. Door de afweer zal de trekdruk echter afnemen.

Geef een reactie